Információk (fizetés, szállítás)

Szállítás

  • Minden termékünk esetében a szállítás ingyenes.
  • A kiszállítás Magyarország egész területén, munkanapon 8-16 óra között történik. A kiszállítás megkezdéséről e-mail üzenetben tájékoztatunk.
  • Csomagod összekészítése után adjuk át szerződött futárszolgálati partnerünknek, melyről e-mailben és SMS-ben is küldünk értesítést, valamint megtekintheted a Személyes menü rendelések menüpontban is a fuvarlevélszámot, mellyel nyomon követheted a rendelésed útját partnerünknél.
  • Amennyiben a kézbesítő az áru átadását nem tudja teljesíteni, értesítést hagy a csomagról. A küldeményről ezután az értesítésen megjelölt telefonszámon lehet érdeklődni. Sikertelen kézbesítés esetén a futárszolgálat az újra egyeztetett időpontban díjmentesen megkísérli a kiszállítást.
  • A csomag tartalmára vonatkozó reklamációt kizárólag abban az esetben tudunk elfogadni, ha a hiány vagy sérülés ténye a fuvarlevélen a futár jelenlétében kerül rögzítésre.
  • Open box – Szerződött partnereink a rendelés átvételének alkalmával lehetőséget biztosítanak a termék kibontására, hogy a termék fizikai állapotát még távozásuk előtt ellenőrizhesd. Ha problémát észlelsz, a sérülés tényét jelezheted a fuvarlevélen (Royal Futárszolgálat) vagy kérhetsz jegyzőkönyvet (DPD Futárszolgálat), hogy rögzítésre kerüljön, hogy a sérülés átvétel előtt keletkezett, ezzel is megkönnyítve az ügyintézést.

Szerződött futárszolgálati partnereink elérhetőségei:

DPD FUTÁRSZOLGÁLAT:

Telefonszám: +36 1 501 6200
E-mail: dpd@dpd.hu
Nyomonkövetés (A weboldalon a csomagkeresés mezőbe kell beírni a csomagszámot)

Fizetési módok

Fizetés készpénzzel és bankkártyával személyesen üzletünkben

Online rendelés esetén:

  • Banki átutalással: Egyenlítsd ki rendelésed banki átutalással. Megrendeléskor egy elektronikus díjbekérő számlát küldünk, melyen megtalálod az átutaláshoz szükséges adatokat: bankszámlaszámunkat, valamint a megrendelési számot, amit a közlemény rovatban kell feltüntetni. A termékek átvétele illetve kiszállítása a pénzügyi teljesítés feldolgozását követően lehetséges, melynek elkészüléséről e-mailben tájékoztatunk. Felhívjuk figyelmedet, hogy a termék átvételéhez a díjbekérőn található megrendelés szám bemondására is szükség lehet, ezért kérjük, hogy jegyezd fel azt!
  • Paypal Fizetés: Amennyiben rendelkezel PayPal regisztrációval, bankkártya adataid megadása nélkül vásárolhatsz online áruházunkban. A megrendelés átvétele, illetve kiszállítása a sikeres fizetést követően a termék(ek) elérhetőségétől függően lehetséges.
  • Bankkártyás fizetés: PayPal segítsgével, PayPal fiók nélkül is tudsz online bankkártyával fizetni.

Termékcsere / méretcsere

Termékcserére, méretcserére csak az üzleteinkben van lehetőség, egyedi elbírálás alapján. Mivel magas értékű pérmium termékekről van szó, amiknek értéke viseléssel jelentősen és gyorsan csökkenhet, és eladni már újra nekünk igen nehéz, így ezt nagyon ritka esetben tudjuk a cserét megtenni. Kiegészítő információ: az online shopban csak új megrendelést adhatsz le.

Elállási jog – kizárólag online vásárlás esetén

A fogyasztónak minősülő vásárló a szerződéstől 14 naptári napon belül (beleértve a 14. naptári napot is) indokolás nélkül elállhat. Ennek módjáról a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezik. A fogyasztó az elállási jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. Az elállás joga postai úton gyakorolható, amit személyes úton, üzleteinkben is van mód kezdeményezni. Ezen jogosultság tehát nem illet meg abban az esetben, ha a szaküzletben személyesen vásároltad meg a terméket / termékeket. A vásárlónak az Elállási/Felmondási nyilatkozatát a Cégadatok között feltüntetett telefonszámon, postai vagy e-mail címen van lehetősége érvényesíteni.
Termék visszaküldése esetén, a visszaküldés költsége minden esetben a vevőt terheli. Utánvéttel, portóval küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni.
Lehetőleg eredeti csomagolásban, sértetlenül, kitöltött visszáru nyilatkozattal.

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza;
olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza
valamint a jogszabályok által meghatározott további esetekben.

Reklamáció

Reklamációt kizárólag postai úton fogadunk el, amit személyes úton, üzleteinkben is van mód kezdeményezni. A reklamációs nyomtatvány kitöltése szükséges.

Minőségi hiba esetén, amennyiben az üzlet jogosnak ítéli meg a reklamációt, úgy
• a vevő által fizetett vételárat tudjuk visszafizetni készpénzben vagy utalvány formájában
• amennyiben ugyanarra a cikkszámú termékre szeretné cserélni, melynek az üzletünkben magasabb az ára, úgy nem kérjük el az árkülönbözetet.